Wad to do

Vijf eilanden en een uitgestrekte kust liggen voor je klaar om te ontdekken. Een dynamisch gebied waarin je heerlijk tot jezelf kan komen, inspiratie op kan doen voor de mooiste plannen of gewoon lekker even weg kan dromen.

Let op: niet geschikt voor bankzitters, bingewatchers,landrotten, snelheidsduivels, betonvreters, zondagsrijders, binnenblijvers en mensen die natuur vies vinden.

Jutten

Ga zelf jutten of bezoek één van de juttersmusea en kom achter de bijzondere verhalen van de strandjutters op de eilanden. En vergeet uiteraard niet een recyclebare tas mee te nemen! #plasticsoup

Duik de modder in!

Wadlopen moet je een keer gedaan hebben! Onderweg kom je van alles tegen, je geniet van een prachtig uitzicht en bij de Wadexcursie op Schiermonnikoog word je door een eilandergids mee op pad genomen. Zo leer je het Wad in één dag kennen.

Laat je meenemen door de wind op Texel

Met een blokart of een quad op topsnelheid over het strand? Dat kan! Wij hebben het al even voor je uitgetest en we kunnen je vertellen, het is te gek!

Zeehondjes spotten op de Noordsvaarder

De Noordsvaarder is een dynamisch natuurgebied, direct gelegen aan de zuidwest zijde van het dorp West-Terschelling. Je kunt vrijwel direct vanaf de veerboot de Noordsvaarder intrekken. Kijk je vanaf het strand in westelijke richting over de Noordzee, dan zie je daar op een zandbank (Engelse Hoek) vele tientallen (grijze en gewone) zeehonden liggen. Werp ook even een blik op de twee grote duinen die bij hoogwater deels onderlopen, lokaal bekend als de ‘poortwachters’.

Vergelijkbare berichten