Ontdek de natuur in Friesland met Kâld Kletske

Natuurliefhebber? Dan zit je goed in Friesland. Met maar liefst 4 Nationale Parken, de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed én het Waddengebied onlangs uitverkozen tot ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ kun je eindeloos genieten van weidse landschappen, unieke flora en fauna, heldere wateren en historische duinterpen.

In Friesland vind je twee Nationale Landschappen: Noardlike Fryske Walden en Zuidwest Fryslân. Deze gebieden worden gekenmerkt door zeldzame en uitgesproken landschapskwaliteiten, op zowel nationaal als internationaal vlak. In deze gebieden kun je heerlijk fietsen of wandelen. Zo kun je optimaal genieten van de verscheidenheid aan planten, bomen, vogels en andere dieren. Ieder landschap met hun eigen unieke vergezichten en activiteiten.

Laarzenpad de Houtwiel
Dit laarzenpad voert je 5 kilometer lang
langs het moeras met als extra een fraai uitzicht op de uitzichtsheuvel. En spot jij de kudde exmoorpony’s? Het 220 hectare grote gebied is een belangrijke schakel in het netwerk van de noordelijke natuurgebieden in Nederland. Voor honden is deze wandeling niet toegankelijk.

Twijzelermieden
Een nat gebied van weiden en riet waar
orkesten van vogels spelen en hun voorstellingen doen. De Twijzelermieden zijn deel van het grootste coulisselandschap van West-Europa en het is een aanrader meerdere gebieden te bezoeken.

Vergelijkbare berichten