Wereldreis Friesland Style

Friezen zijn grutsk op hun provincie. Misschien ook wel terecht, want je vindt hier niet alleen de gelukkigste mensen van Nederland, de Friezen mogen zich ook nog eens tot de gezondste inwoners van Europa rekenen. Zou er soms wat in het water zitten? Of ligt het aan hun werelds mooie omgeving, die in iedere hoek weer wat anders te ontdekken heeft? Een zonsondergang zo mooi als op de Malediven, een Canadese Indian Summer om de hoek, Route 66 met de boot en de ruimte van de Outback binnen fietsbereik. Voor een wereldreis hoef je helemaal het land niet uit. Je vindt al het moois gewoon in Friesland!

Kopenhagen. Ja dat lijkt toch echt op Kopenhagen, maar het is het prachtige Friese Stavoren. Zo herbergen al onze elf steden geweldige schatten. Kom ze ontdekken! In Waterland van Friesland wachten zeven ‘schatjes van stadjes’. Ga bijvoorbeeld op stedentrip in Stavoren, die met deze gekleurde huisjes in de haven haar eigen ‘Nyhavn’ van Kopenhagen heeft.

Canada. Indian Summer; dé reden voor veel mensen om in het najaar naar Canada te reizen. Maar wist je dat we in het zuidoosten van Friesland ook enorm veel bossen hebben die minstens net zo mooi verkleuren? Hier vind je inspiratie om 24 uur te nazomeren in het andere Friesland!

Venetië. Wist je dat je een rondvaart door Leeuwarden kunt maken in een echte Venetiaanse gondel? Je hoeft hiervoor dus niet naar Italië, maar ervaart het lekker dicht bij huis en in stijl door de grachten van Leeuwarden.

Ontdek alle plekken in het magazine van Visit Friesland

Vergelijkbare berichten