Fries biermerk Kâld Kletske bieren valt in de prijzen bij de Dutch Beer Challenge.

Op woensdag 13 april 2022 vond in Rotterdam voor de achtste keer de ‘Dutch Beer Challenge’ met Mitra als hoofdsponsor plaats. Voor de  prestigieuze Dutch Beer Challenge bekroonden diverse Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als Europese specialisten de Kâld Kletske Pils en wederom de Kâld Kletske Jiertiid tot twee van de allerbeste (speciaal)bieren van Nederland. 

Friesland ontdekken met Visit Friesland & de Speciaalbieren van Kâld Kletske

Opmerkelijk vond men dat Visit Friesland en het Friese biermerk Kâld Kletske de handen ineen geslagen om Friezen en toeristen Friesland op een duurzame en verantwoorde manier te laten ontdekken. De meest inspirerende en onontdekte plekken van Friesland terug te vinden op de etiketten van Kâld Kletske in het inspirerende reismagazine. Dit had uiteraard geen invloed op de te winnen prijs, maar viel wel op.

Het juryrapport spreekt van:

Kâld Kletske Pils – Bronzen medaille 2022: Een heerlijk frisse pilsener met een licht bittere afdronk en volle, zachte smaak. 

Kâld Kletske Jiertiid (saison)- Zilveren medaille 2022 (en 2020): Heerlijk verfrissend saison bier met tonen met tonen van citrus en een aangename bitterheid. De perfecte dorstlesser vanwege de droge afdronk met gistig karakter en volle schuimkraag.

Gewoan speciaal bier

Kâld Kletske (een van de twee biermerken van Brouwerij Dockum) brouwt op ambachtelijke en authentieke wijze deze eigentijdse speciaalbieren. Karakteristiek, maar toegankelijk van smaak. Verfrissend kwaliteitsbier, toegankelijk voor velen én bijzonder voor de liefhebber. Dat noemen zij “Gewoan spesjaal bier”.

Vergelijkbare berichten